Helseminister Ferid Agani opplyser at tilstanden ikke er livstruende for de 13 som ble skadd.

Det 40 år gamle kullkraftverket Kosovo A, som regnes for å være en av de største forurensningskildene i Europa, ble umiddelbart stengt etter ulykken. Smellet kunne høres i hovedstaden Pristina 10 kilometer unna.

Myndighetene innledet fredag undersøkelser for å finne årsaken til ulykken, og økte importen av elektrisitet fra Albania for å hindre strømbrudd.

Kosovo A-kraftverket og det større Kosovo B-kraftverket står til sammen for 90 prosent av landets strømproduksjon. Planer om å bygge nytt kraftverk og legge ned Kosovo A har blitt utsatt i flere år.

Internasjonale givere ga i fjor løfte om å stille om lag 1,2 milliarder kroner til disposisjon for å få fortgang i arbeidet. EU-kommisjonen anslår at det vil koste rundt 480 millioner kroner å stenge Kosovo A og har bedt EU-landene om å bidra med økonomiske midler.

Les også:
Møgster traff to topper
Tapte 1,6 milliarder på Songa
Slipesterk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.