Gartnerhallen mener at KPMG har brutt god revisjonsskikk, og derfor er erstatningsansvarlig overfor Gartnerhallen for milliontapet selskapet ble påført i forbindelse med et større underslag i 2017, melder Nettavisen.

En bonde og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen ble i fjor dømt til flere års fengsel for underslag av totalt 49 millioner kroner. Underslaget ble begått i tidsrommet fra 2007 til 2017, da KPMG var revisor. Gartnerhallen mener at revisorselskapet skulle ha oppdaget det årelange underslaget, som ikke ble avslørt før det kom inn et tips.

Gartnerhallen har allerede fått inn 15 millioner kroner fra konkursboet til den dømte bonden, og krever derfor restbeløpet fra KPMG.

Ifølge Nettavisen har KPMG ikke ønsket å kommentere saken, men selskapet har i sluttinnleggene bestridt at de har handlet i strid med god revisjonsskikk og mener at det er styret i Gartnerhallen som er ansvarlig ettersom det er styret som har ansvar for internkontroll og ikke revisor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.