Asbjørn Grundt, som siden 2010 har vært medlem av Statkrafts konsernledelse, blir ny konserndirektør for for forretningsområdet International Hydro, opplyser selskapet i en melding onsdag.

Grundt vil bli ansvarlig for Statskrafts kraftproduksjon og utbyggingsprosjekter for vannkraft i Sør-Amerika, Sørøst-Europa og Sør-Asia. Han blir i tillegg ansvarlig for Statskrafts eierskap i SN Power.

De siste fem årene har Grundt vært konserndirektør for Market Operations & IT. Jürgen Tzschoppe er nå tilsatt som konserndirektør for dette området.

- Jeg er svært fornøyd med disse utnevningene. Asbjørn Grundt er en erfaren leder med mange år bak seg i konsernledelsen. Jürgen Tzschoppe har betydelig kompetanse og erfaring fra internasjonale energimarkeder og fra våre aktiviteter på kontinentet, sier Statkrafts konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Hellas har tilbakebetalt 200 millioner euro til IMF

DNO med million-underskudd

Verdens verste bil er tilbake igjen