Det er selskapet Eidefoss sammen med ECO-Energi og Eidsiva – som eiere av Opplandskraft – som har besluttet å gjøre milliardinvesteringen.

– Nedre Otta er et prosjekt Eidefoss og Opplandskraft har jobbet lenge med, og i dag er vi glade og stolte over at regionen kan ta del i en slik stor og viktig utbygging. Utbyggingen setter regionen vår på kartet og vil gi store ringvirkninger for lokalt næringsliv, sier administrerende direktør Hans Kolden i Eidefoss i en pressemelding tirsdag.

Konsesjon i desember

Kraftverket får en produksjon på 315 gigawattimer (GWh), hvorav 270 GWh er ny produksjon.

Olje- og energidepartementet ga i desember i fjor konsesjon til utbyggingen.

– Denne vannkraftutbyggingen vil gi et svært verdifullt bidrag til regjeringens mål om økt fornybar kraftproduksjon, uttalte olje- og energiminister Tord Lien (Frp).

«En svart dag»

En stor del av debatten rundt utbyggingen handlet om elvesport. For å komme utøverne av dette i møte er det fastsatt et vannslipp på 150 kubikkmeter i sekundet tre dager i uka de siste ukene i juni, i hele juli og første uke i august.

Leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet var ikke glad for at det ble gitt tillatelse til kraftverket og kalte det «en svart dag for norske vassdrag».

Les også: Ingeniører kan miste jobben med ny forskrift

Venter oljeprisen å stabilisere seg over 60 dollar

Statoil øker eierskap på norsk sokkel

Se DNtv:
Bruker tacos mot Trump
Da en Trump-støttespiller advarte mot meksikanske taco-boder på hvert gatehjørne, ble det fart i presidentkandidat Gary Johnsons tilhengere.
01:38
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.