Det er svært begrenset med informasjon å hente om den anonyme krafttraderen Einar Aas (44). Han toppet fjorårets skattelister i Grimstad med 339 millioner kroner i inntekt - og vel 1,1 milliard i formue.

Kun en liten flik av hans virksomhet er organisert i aksjeselskapet Toppen Invest. Resten er privat.

Toppen Invest hadde ved årsskiftet 72 millioner kroner i banken og 115 millioner i markedsbaserte aksjer. Den største enkeltinvesteringen er i selskapet Viking Heat Engines, Kristiansandsselskapet som har utviklet en maskin som produserer elektrisitet av spillvarme. Her har Aas økt sin eksponering fra 45,4 til 71,2 millioner kroner gjennom fjoråret.

Toppen Invest eier også vel 72 prosent av Osloselskapet 2014 Invest som investerer i finansielle instrumenter i fraktmarkeder. Dette selskapet hadde et resultat før skatt ifjor på 6,5 millioner kroner.

Regnskapet for Toppen Invest for fjoråret viser null i ordinær inntekt, 3,2 millioner i resultat før skatt og 2,5 millioner i overskudd etter skatt. Det er noe bedre enn i 2013, men ikke all verdens avkastning med tanke på at selskapet har tilsammen 190 millioner i omløpsmidler og null gjeld.

 

Toppen Invest as

 

 

Les også:
Uro kan utsette rentehopp dnPlus
Sjøeiendommer for 100 mill. dnPlus

Kraftmegler kjøper Uglands landsted  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.