Skuffende tall og dårligere utsikter enn ventet for Intel og Yahoo endte med kursmassakre for noen av USAs største bjellesauer innen it-sektoren.

Les alt om it-resultatene her.

Dette ble fulgt opp av en rå nedtur på Tokyo-børsen, som måtte stenge på grunn av enorm handel.

Nedturen smittet også over på Oslo Børs.

-Markedet er svakt. To umiddelbare årsaker er dårlige tall fra teknologisektoren i USA i går og en veldig svak japansk børs i morges. Det første er relevant for norske selskaper til en viss grad, børsklimaet blir dårligere når amerikanske selskaper rapporterer svakt. Det andre skaper litt uro i verden, sier aksjestrateg Peter Hermanrud i First Securities til TDN Finans.

På kun få timer er verdier for 3,1 milliarder kroner radert fra it-selskapene på Oslo Børs, viser et regnestykke Dagensit.no har gjort.

Analytiker Ole Jørgen Rød i First Securities sier til Dagensit.no at kursfallet kan være en god kjøpsmulighet.

- Ja, det tror jeg absolutt, selv om det er veldig vanskelig å vite om fallet fortsetter noen dager til slik at det blir enda billigere, sier Rød.

Kursraset da børsen åpnet onsdag var bredt. 20 minutter etter børsåpning var det kun tre aksjer som var i pluss. Utover dagen klatret derimot noen flere selskaper opp.

Dagens største børstaper var International Gold Exploration som falt 10 prosent. Et styremedlem varslet mandag at han solgte seg kraftig ned i selskapet.

Les mer: Dumper gull-aksjer

Ellers er taperlisten preget av it-selskaper. Her er de største taperne.

  • Eltek -9,2 prosent
  • Nordic Semiconductor -5,9 prosent
  • Q-Free - 5,7 prosent
  • Opera -5,7 prosent
  • Future Information Research - 5,7 prosent

Statoil, Hydro og DNO var mest omsatt også onsdag og alle tre fallt til tross for at oljeprisen fortsetter å styrke seg på uro i Nigeria og Iran. Statoil falt 1,47 prosent, Hydro falt 1,1 prosent, mens DNO endte ned 4,25 prosent.

Et av de få lyspunktene onsdag var Hjellegjerde. Aksjen ble dagens vinnermed en oppgang på 7,3 prosent. Orion Securities sendte ut en analyse og mener aksjen skal kraftig opp.

Les mer: Kurshopp i Hjellegjerde

Oljeteknologi-selskapet Rocksource ansatte en rekke nye direktører onsdag. Det bidro til å sende aksjen opp 1,7 prosent på Oslo Børs.

Les mer: Nye direktører i Rocksource

Hovedindeksen endte ned 1,54 prosent til 334,75 poeng. Det er omsatt aksjer for 8,1 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.