Lave handelsvolumer og dårlig likviditet har ført til store svingninger i valutamarkedet det seneste året. Nå er likviditeten bedre, men det kan ta flere år før handelsvolumene i markedet er tilbake på samme nivå som før finanskrisen.

Det mener flere valutaanalytikere ifølge Bloomberg News tirsdag.

Selv om risikoappetitten gjenvinnes på spekulasjoner om at det verste av resesjonen er over, vil ikke volumene vende tilbake til samme nivå som før krisen med det første, mener strateg Geoff Kendrick i UBS.

-Det vil sannsynligvis bli en årelang tilpasningsprosess. Hedgefond har blitt mest påvirket, sa han, ifølge Euromoney Institutional Investor.

Valutaanalytiker Satoru Ogasawara i Credit Suisse Group mener den verste perioden nå er over og at volumet har passert bunnen.

-Handelen tar seg gradvis opp, noe som bør være svært støttende for valutamarkedet, sier han.

Ifølge undersøkelser publisert av Bank of England og Federal Reserve New York mandag falt det daglige valutahandelsvolumet i London og New York med henholdsvis 25 og 26 prosent i april. I Japan var omsetningen ned 16 prosent i samme periode.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.