Solenergiselskapet Renewable Energy Corp steg nærmere ni prosent på Oslo Børs i forkant av en analytikerpresentasjon i USA tirsdag kveld.

Rec har i dag med seg analytikerne på en tur til produksjonsanlegget i Moses Lake. I forbindelse med omvisningen og presentasjonen har selskapet kommet med oppdaterte tall for silisiumsproduksjonen.

Ifølge presentasjonsmaterialet venter Rec nå en samlet vekst i omsetning og driftsresultat før avskrivninger i Rec Silicon i 2010.

Kraftig volumvekst
Samtidig gjentar selskapet guidingen om en produksjon på 12.000 tonn silisium i 2010 og salgsvolum på 2.400 tonn silangass.

Ifølge søylediagram i presentasjonsmaterialet ventes produksjonen av silisium til 15.000 tonn i 2011.

Silangassproduksjonen venter totalt til 25 millioner tonn i 2012, rundt 22 millioner tonn i 2011 og 18 millioner tonn i 2010.

Problemet løst
Ifølge presentasjonsmaterialet fastholder oppstart av den fjerde fabrikken i Moses Lake i midten av 2010, og at investeringene blir 4,2 milliarder kroner. Prosjektet er nå 95 prosent fullført.

"Offload"-kapasiteten for silan vil være 3.000 tonn fra fabrikk nummer fire, mens silankapasiteten på både tre og fire vil være 9.000 tonn. FBR-kapasiteten på fabrikk nummer tre er 10.500 tonn.

Det fremgår at problemene på oppstartsutstyret på fabrikk nummer tre er løst, og at silanenheten produserer høykvalitetssilan for FBR.

Renewable Energy Corp har mål om kontantkostnader for FBR på under 20 dollar pr kilo. Rec mener de har sterke fortrinn, blant annet som følge av storskalaproduksjon, lang erf#229, lave energikostnader og nye teknologi.

Rec-aksjen endte opp 8,7 prosent til 25,69 kroner tirsdag. Aksjen ble omsatt for 573 millioner kroner og ble dermed nest mest omsatte aksje på børsen i løpet av dagen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.