Omtrent 76 prosent av samlet pålydende av 2017-obligasjonene har akseptert å delta i ombyttetilbudet til Norske Skog. De oppfyller dermed kravet på 75 prosent aksept av tilbudet.

Det fremkommer av en melding fra selskapet onsdag.

Les også: Regnskapsendring kan gi resultatsmell for Norske Skog

Obligasjonseiermøtet er planlagt mandag 11. april 2016, og styret er deretter forventet å gjøre en formell beslutning om å gjennomføre ombyttet.

- Vi er veldig fornøyd med den høye deltakelsen blant 2017-obligasjonseierne. Hvis ombyttet blir formelt vedtatt på obligasjonseiermøtet, har vi lykkes i å sikre betydelige interessentverdier gjennom en umiddelbar gjeldsreduksjon, som øker bokført egenkapital med mer enn 1 milliard kroner, reduserte årlige renteutbetalinger med mer enn 100 millioner kroner og forlengelse av gjeldsforfall, sier Sven Ombudstvedt, konsernsjef i Norske Skog.

Les også: Norske Skog endrer på kriseplanen

Aksjemarkedet later til å ta nyheten med stoisk ro.

Norske Skog stiger omkring 4,6 prosent til omkring to kroner per aksje på Oslo Børs. Det verdsetter selskapet til 386 millioner kroner.

Følg markedet på DN Investor

Les også:
Oljeserviceselskap kutter 150 stillinger

Meglerhus: Denne koster mindre enn ni kroner før året er omme

Trolig mer olje enn antatt i Norges nordligste funn

Se DNtv:
Sanders: -Det går en vei til Det hvite hus
Det manglet ikke på seiersretorikk da Bernie Sanders talte etter å ha slått Hillary Clinton i nominasjonsvalget i Wisconsin. Han øyner nå muligheten for seier i New York, Oregon og California - og i presidentvalget i november.
00:46
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.