Omstendigheter rundt farens død gjorde at Lars T. Ugland i et brev datert 10. oktober instendig ba politiet etterforske dødsfallet til Johan Jørgen Ugland 28. mars i år, skriver Dagens Næringsliv.

DN har fått tilgang til brevet til Agder politidistrikt. I brevet til politiet skriver Lars T. Ugland blant annet:

«Det er ikke foretatt obduksjon. Jeg er heller ikke kjent med at politiet har foretatt undersøkelser eller etterforskning. Hvordan kunne han flyte rundt i sitt eget boblebad i timevis uten å bli funnet? Er ikke det normale at det blir foretatt en obduksjon i slike tilfeller? Han var en meget rik person, og bare av den grunn burde det gjøres undersøkelser slik som situasjonen var. Hvordan kan legen vite at min far druknet når det ikke er foretatt obduksjon. Hvordan kunne han dø og ikke bli funnet på flere timer.»

- Ikke fått nok informasjon
- I september i år fikk jeg opplysninger som gjorde meg urolig. Jeg mente at vi rett og slett ikke hadde fått nok informasjon om omstendighetene rundt min fars død, og det meddelte jeg politiet. Jeg reagerer på at det gikk så lang tid fra han gikk for å ta seg et boblebad like etter klokken 20 til han ble funnet kl. 23.30. Han var jo ingen ungsau, så derfor er det rart at han ble liggende så lenge alene, sier Lars T. Ugland til Dagens Næringsliv om hvorfor han skrev brevet.

6. desember, etter at det var kjent at Ellen Ugland, som var gift med Johan Jørgen Ugland, var død, fikk Ugland svar fra politiet. I brevet skriver Arne Pedersen, sjef for felles krimenhet ved Agder politidistrikt, at det er gjennomført avhør, men at saken er henlagt da det ikke er mistanke om straffbare forhold.

Enken funnet død i gangen
Asker og Bærum politidistrikt besluttet tirsdag å etterforske Ellen Uglands (57) død 6. desember. Politiet opplyser imidlertid at de ikke har mistanker om noe som helst.

Ellen Ugland ble etter det DN vet funnet død i gangen i en leilighet på Lysaker. Hun var da kledd for å gå på tur og ble funnet av sin niese, Ellen K. Dahl Pedersen. De to skal ha hatt en spesielt og nært forhold. Ellen Ugland hadde ikke egne barn. Ellen Ugland gikk ifølge DN lange turer hver dag og skal ha vært i god form.

- Jeg forstår også at det spekuleres i omstendighetene, men jeg tror dette vil vise seg å være veldig udramatisk, sier niesen Ellen K. Dahl Pedersen (45) til Dagens Næringsliv og viser til styreleder Jørgen Lund på spørsmål om hvem som vil arve Ellen Uglands 45 prosent i rederikonsernet i Grimstad.

Så sant Ellen Ugland ikke har skrevet testamente eller Johan Jørgen Ugland har lagt føringer i sitt testamente for Ellen Uglands arv på 45 prosent i rederikonsernet, vil Ellen Uglands niese arve alt i og med at hun er nærmeste arving.

Les også: Skattesmell for ung Ugland-arving

<b>Starter etterforskning av Ugland-dødsfall</b>

<b>Ugland-arving død</b>

Les om reaksjonene på testamentet her: - Forsøk på å styre videre fra graven

<b>- Fra kronprins til ingen </b>

<b>Millioner til guttene - smuler til jentene</b>

<b>Milliardæren endret ektepakten syv ganger</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.