Mandag vil 71-åringen få forkynt straffen, etter å ha innrømmet at han svindlet til seg hundrevis av milliarder kroner fra investorer verden over.

Madoff erkjenner straffskyld etter tiltalen, som lyder på omfattende tyveri, bedrageri, hvitvasking og skattesnusk.

Skyldig
Påtalemakten mener forbrytelsene han har gjort seg skyldig i tilsier 150 års fengsel, og har gjort det klart at Madoff uansett må bli sittende bak murene til han dør.

Madoffs forsvarer viser til at han har lagt kortene på bordet og mener at tolv års fengsel er en mer passende straff.

Den føderale dommeren som skal foreta straffeutmålingen, har alt krevd finansmannen for 170 milliarder dollar, godt over 1.000 milliarder kroner.

Påtalemakten har tatt beslag i luksuseiendommer og verdipapirer, men verdiene av dette blir bare småpenger i forhold til pengene som er vekk.

Verden over
Opptil tre millioner mennesker i 25 land kan ha blitt ofre for Madoffs svindel, etter å ha investert sparepenger i fondsforvaltningsfirmaet hans som i realiteten fungerte som et pyramidespill.

6.700 har til nå gjort krav i boet, blant dem banker og investeringsselskaper verden over, organisasjoner, stiftelser og privatpersoner. Noen av enkelttapene er på flere milliarder kroner.

Madoff hadde særlig en høy stjerne i det jødiske miljøet i USA, og blant dem som er rammet er 100-millionersstiftelsen til nobelprisvinneren Elie Wiesel. Den er nå tømt.

Sent fredag kveld kom ble påtalemyndigheten og Madoff kone enige om en avtale der hun sier fra seg mestepartene av sin formue.

I følge The Wall Street Journal beholder konen 2,5 millioner dollar i kontanter, mens hun gir fra seg retten til eiendeler verdsatt til nesten 80 millioner dollar, eller rundt en halv milliard kroner.

Avtalen er godkjent av dommeren som skal avsi dommen mot hennes ektemann kommende mandag. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.