Berge Gerdt Larsen krever gransking av avtalen mellom DNO og RAK og ønsker valg av nye styremedlemmer i DNO.

DNO blir nødt til å føye til flere nye punkter i den planlagte ekstraordinære generalforsamlingen i DNO 1. november etter krav fra Petrolia Invest og advokat Erik J. Frydenbø. Det er den tidligere styreformannen i DNO, Berge Gerdt Larsen som er største aksjonær og styreformann i Petrolia Drilling. Frydenbø er også nært knyttet til Larsen gjennom fem styrverv i Larsen-kontrollerte selskaper.

"I forbindelse med den pågaende sak om gransking av forvaltningen i DNO International ASA , er det grunnlag for generalforsamlingen å ta stilling til valg av nye styremedlemmer. Dette fordi den foresllåtte fusjon vil være uten støtte hos selskapets aksjeeier, og derved vil ikke det sittende styre ha generalforsamlingens tillit om fusjonen blir nedstemt, samt at det nåværende styret ble valgt i en generalforsamling hvor ca. 61 % av aksjeeierne ikke var tilstede og ikke ble varslet om utskiftningen av det forrige styret etter benkeforslag fra største eier" skriver larsen og Frydenbø i et brev til DNO.

Samtidig krever Larsen gransking av aksjesalget til RAK og av hvilke avtaler som finnes mellom RAK, JP Morgan og/eller Openheimer om salg, tilbakekjøp eller shortsalg av DNO-aksjer, om styreleder Bijan Mossavar-Rahman har avtaler om vederlag fra RAK og hvilken eierandel han har i DNO. Larsen og Frydenbø ønsker også en cashflow-analyse for RAK samt gransking av DNOs reserver i Kurdistan samt gransking av om det forelå innsideinformasjon da DNO kjøpte egne aksjer i september i år før børsmelding om status ble publisert.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.