Det melder tv-kanalen ABC, etter et eksklusivt intervju med Boehner.

Speakeren understerker at Representantenes huset ikke vil ta noe som helst initiativ uten at forhold rundt USAs nye lov om helsetjenester og landets gjeldskrise blir tatt opp.

Boehner gjentar sitt krav om forhandlinger med presidenten for å finne en vei fremover på begge områder.

Skaper avstand
Den republikanske speakeren virket å distansere seg noe fra forsikringer han ga partifeller i forrige uke, om at USA ikke vil gå til mislighold av sin gjeld.

Finansminister Jack Law har sagt at føderale myndigheter vil slippe opp for sine betalingsmuligheter 17. oktober, og at en økning av gjeldstaket er av høyeste viktighetsgrad.

Om lag 21 republikanske medlemmer av Representantenes hus skal ifølge ABC News ha sagt offentlig at de er villige til å støtte et såkalt rent forslag om å forlenge finansieringen av føderale myndigheter, uten andre betingelser.

Dette er åpenbart nok, når demokratiske stemmer legges til, til å få et forslag vedtatt i forsamlingen.

Boehner avviser dette synspunktet: «Det er ikke tilstrekkelig mange stemmer til å få vedtatt et rent forslag», sier han til ABC.

Speakeren sier gjentatte ganger i intervjuet at han ikke har til hensikt å la landet misligholde sin gjeld. Han avviser imidlertid å bringe et gjeldstakforslag frem for avstemning uten innrømmelser fra demokratene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.