Finanstilsynet venter at forsikringsselskapene i løpet av første halvår 2014 har utarbeidet konkret plan for gjennomføring av Solvens II.

Det opplyses i en pressemelding onsdag.

Finanstilsynet har konkludert med at det ikke er hensiktsmessig å foreslå endringer i regelverket som vil gjelde frem til Solvens II trer i kraft.

Tilsynet skriver at det legges opp til at Solvens II skal gjennomføres i nasjonalt regelverk innen 31. mars 2015. Det forventes at den nye finansforetaksloven, som vil inneholde lovregler for gjennomføring av Solvens II, vil fremmes for Stortinget i første halvår 2014. Finanstilsynet tar sikte på å oversende et forskriftsforslag til Finansdepartementet i annet halvår 2014.

Finanstilsynet tar også sikte på å publisere en veiledning til det samlede regelverket i første halvår 2015.

Kan ikke bruke overgangsordninger
Forsikringsselskapenes kapitalplaner kan ikke baseres på tiltak eller overgangsordninger som krever godkjenning, skriver Finanstilsynet i et brev til selskapene onsdag.

«Flere selskaper har behov for å styrke soliditeten før Solvens II trer i kraft. Det må utarbeides en konkret plan for kapitalisering i forhold til Solvens II-kravet. Det kan ikke uten videre legges til grunn at Finanstilsynet vil godkjenne overgangsordninger eller de permanente tiltakene som er fastsatt i Omnibus II-direktivet», heter det.

Det vises også til Omnibus II-direktivet.

«Dersom situasjonen er slik at kravet ikke kan oppfylles uten bruk av de permanente tiltakene eller overgangsordningene, må selskapene utarbeide planer for gjenoppfyllelse av solvenskapitalkravet uten bruk disse tiltakene», heter det.

Tilsynet viser til at kapitalkravene skjerpes under Solvens II, særlig for livselskapene, og:

«Finanstilsynet vil understreke viktigheten av at selskapene må planlegge oppfyllelse av kapitalkravet under Solvens II fra 1. januar 2016».

LES MER:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.