Herman Bergshaven går til søksmål hvis han ikke får langt over 100 millioner kroner for aksjene han eier i rederiet som er kontrollert av lillebror Atle Bergshaven.

Familiefeiden har pågått i over 20 år.

Det blåste friskt rundt Grimstad-rederne Atle Bergshaven (67) etter delingen av Ugland-konsernet på slutten av 80-tallet, og den påfølgende føljetongen av rettstvister.

Eneste som ikke ga opp
Atle Bergshaven vant de fleste, og etterhvert valgte alle, foruten Herman Bergshaven (69), å gi opp og selge aksjene de eide til Atle Bergshaven, til tross for at de fikk en pris som var langt lavere enn de underliggende verdiene skulle tilsi.

– Jeg selger aldri en krone for 40 øre. Aldri, sa Herman Bergshaven til Dagens Næringsliv da de to brødrene møttes i retten i 2011.

Den gangen var Atle Bergshaven saksøkt for utsulting av minoritetsaksjonær Herman Bergshaven, som er blitt værende igjen som aksjonær i konsernet med en aksjepost på 27 prosent i Bergshav Holding.

- Kan ikke akseptere
Herman Bergshaven hadde ikke fått ut en krone i utbytte siden 2005 da han i 2011 gikk til sak mot broren med krav om utbytte. Han tapte i tingretten, men vant frem med krav om utbytte i lagmannsretten.

– Men Atle Bergshaven har nå tettet alle de muligheter for utbytte fra selskapet som finnes. Det kan ikke min klient akseptere, sier Herman Bergshavens advokat Nils-Henrik Pettersson hos Schjødt.

Ifølge advokten betyr det at det er overveiende sannsynlig at det blir en ny rettsprosess.

Advokat Nils-Henrik Pettersson sier det vil komme krav om oppløsning eller eventuelt salg av selskapet og utdeling til aksjonærene.

– Dette har jeg ingen kommentar til, var den korte beskjeden da Dagens Næringsliv igår ba skipsreder Atle Bergshaven kommentere saken.

Les hele saken på Ipad og i Dagens Næringslivs papirutgave tirsdag.

Les også: Saksøkt av storebror for utsulting (2011)


<b>Redersmell i retten</b> (2009)

<b>Tok innersvingen på familien </b> (2005)
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.