På KrFs kommende landsmøte i slutten av april vil ungdomspartiet kjempe hardt for forslaget, som er levert inn i forkant av landsmøtet.

– Jeg håper at vi får dette gjennom. Nå skal det være en runde i resolusjonskomiteen på hva som skal behandles på landsmøtet, og vi kommer til å jobbe knallhardt for at dette skal vinne fram, sier KrFU-leder Ida Lindtveit til VG.

Støtter

Unge Venstre støtter forslaget og vil ta det opp i Venstres stortingsgruppe.

– Vi mener det er viktig at Norge bidrar i den dugnaden det er å relokalisere flyktningene, sier Unge Venstre-leder Tord Hustveit til avisa.

EU sliter hardt med å flytte 160.000 flyktninger fra Hellas og Italia. Etter drøyt halvannet år er bare 16.340 asylsøkere sendt videre til andre land i EU og EØS.

Norge har sagt ja til å ta imot 1.500 av disse, og ifølge ferske tall har over 1.000 så langt kommet hit til landet.

I 2015 ble det også enighet på Stortinget om å ta imot 8.000 ekstra kvoteflyktninger fra Syria over tre år.

Siv sier nei

KrF-leder Knut Arild Hareide sier til VG at enigheten ligger fast, men at KrF også har tatt til orde for en ny vurdering av om Norge kan bidra ytterligere i forbindelse med behandlingen av revidert nasjonalbudsjett.

– I den sammenheng bør vi også se på vårt bidrag til å relokalisere asylsøkere som nå befinner seg i Sør-Europa, sier Hareide.

Frp-leder Siv Jensen sier det er helt uaktuelt for dem å gå med på 10.000 flere asylsøkere.

– At asylstrømmen er historisk lav er et dårlig argument for å ta imot langt flere. Vi må prioritere å integrere de som allerede befinner seg i Norge, sier Frp-lederen.

Hun kaller det "bekymringsfullt" at mange i Ap og andre partier ønsker å myke opp innvandringspolitikken.

– Det å gjøre spontane ad hoc-vedtak slik de samme partiene gjorde i 2015, er useriøst og naivt. Da kan vi få en voldsom asylstrøm på ny. Jeg tror ingen vil ha en reprise av 2015 med over 31.000 asylsøkere, sier Frp-lederen.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.