Tirsdag sa Protector opp en avtale med forsikringsmegleren Norwegian Broker (NB) og Norwegian Claims Link (NCL).

Protector mener forsikringsmegleren tar seg alt for godt betalt og at jobben gjøres for dårlig . Nå vil Protector gjøre mesteparten av arbeidet selv.

Avtalen, som Protector hevder koster selskapet 100 millioner kroner i året, utgjør størstedelen av inntektsgrunnlaget for NB og NCL.

Siden avtalen ble sagt opp har Protector jobbet på spreng for å få knytte eiendomsmeglerne, som frem til igår forholdt seg til NB og NCL, til egne langsiktige kontrakter.

Ikke et ord
Daglig leder Jørn Gisvold i Norwegian Broker er opprørt. Han hevder Protector sa opp avtalen uten engang å ha gjort en eneste henvendelse om at selskapet var misfornøyd.

Det ble heller ikke gjort noen forsøk på å forhandle pris.

- Det er tydelig at dette var en bevisst strategi på forhånd. De ønsker å kuppe eierskifteforsikringsmarkedet. Nå prøver Protector å overta og kontrollere hele verdikjeden og binde opp meglerne til 2007. Jeg håper for all del at ingen eiendomsmeglere går på det, sier Gisvold til dn.no.

Lover alternativ
Gisvold sier at NB er igang med å få konkurrenter på banen, og at flere forsikringsselskaper har meldt interesse for markedet for eierskifteforsikring, som Protector kontrollerer rundt 80 prosent av.

- Vi har ikke kontraktsfestet dette ennå, men vi har seks måneder på oss til å ordne det. Vi skal sørge for at våre kunder, eiendomsmeglerne, får et bedre tilbud enn det Protector har mulighet til å kommer opp med. Det er vi helt trygge på at vi har på plass i god tid før første juli, sier Gisvold.

Alvorlig
Dersom Norwegian Broker og Norwegian Claims Link taper kampen er det et alvorlig tilbakeslag for selskapene. Verst er det for NCL, som ifølge daglig leder Arild Pedersen har rundt 80 prosent av sine inntekter fra kontrakten Protector overtok fra Ace Insurance i sommer.

-Det er åpenbart at for Norwegian Claims Link er dette en betydelig del av våre inntekter, sier Pedersen til dn.no.

Overbevist
Pedersen hevder at bortfallet av storkontrakten heller ikke vil få konsekvenser for driften av NCL. Han er overbevist om at Protector ikke klarer å håndtere oppgavene på egen hånd. Han tror saken ender med at eiendomsmeglerne velger et annet forsikringsselskap.

- Vi er overbevist om at når vi kommer til 1. juli løper ikke dette programmet i Protector forsikring. Det er kjent i innland og utland at det er ingen som kan behandle de skadene som Norwegian Claims Link kan. Vi vet at If, Gjensidige, Storebrand og Vesta har prøvd seg. Det er store selskaper. Når ikke de har greid, det tror jeg ikke lille Protector greier det, mener Pedersen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.