Kampene har hardnet til etter at opprørerne mistet sin siste forsyningslinje inn til byen, Castelloveien, før helgen.

Opprørere har siden gjort en rekke forsøk på å gjenerobre veien. Mandag morgen gikk de til et større angrep mot de regjeringskontrollerte områdene vest i byen, melder den opposisjonsvennlige eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

– Fire fronter

Offensiven begynte tidlig om morgenen, noe som ifølge en korrespondent fra AFP førte til harde kamper langs frontlinjen som deler byen i vestlige regimekontrollerte områder og østlige opprørskontrollerte områder.

– Opposisjonsfraksjoner iverksatte et omfattende angrep på fire fronter mot regimet inne i Aleppo by, deriblant i gamlebyen, sier SOHRs leder Rami Abdulrahman.

Regimet har svart med omfattende luftangrep, noe som ifølge Abdulrahman har ført til at opprørerne ikke har greid å rykke framover.

Sivile drept

Ifølge SOHR har opprørere også avfyrt om lag 300 granater mot de vestlige områdene av byen siden morgengry. Minst fem personer skal være drept.

Statlig syrisk fjernsyn melder at minst åtte sivile er drept og 80 såret i det som blir omtalt som «terrorgruppers angrep mot boligområder».

Det er foreløpig ikke kommet meldinger om hvor mange som er drept i kampene på bakken.

I grus

Aleppo var en gang Syrias næringslivssenter og et sted der byens ulike folkeslag var stolte av sin fredelige sameksistens. Siden 2012 har storbyen nord i Syria vært delt i områder kontrollert av henholdsvis opprørere og regjeringsstyrker.

Store deler av den opprørskontrollerte delen av byen ligger nå i grus som følge av år med omfattende luftangrep. Regimet har blant annet brukt tønnebomber, som består av oljefat fylt med eksplosiver, spiker og andre metallrester. Disse sprer seg over et større område idet tønnene treffer bakken, noe som har ført til at mange sivile er blitt drept og såret.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Asia i dag: Venter redningsaksjon av kinesiske banker

Lars (26) har gjort lynkarriere i Nike - og undrer seg over hvorfor så få nordmenn vil jobbe i utlandet

Slik kan du få høyere lønn

En hemmeligstemplet rapport i Jernbaneverket avdekker svakheter i beredskaps­analysen til 31 stasjoner og tunneler over store deler av landet: Hull i togberedskapen dnPlus  (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv: Tre myter om elsykkel

Tre myter om elsykkel
Anders Ølstørn, daglig leder på Birk Sport i Tønsberg, knuser tre myter om elsykkel.
00:47
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.