Formålet med våpenhvilen er å stabilisere situasjonen i Aleppo.

– På russisk initiativ vil det innføres et «stillhetsregime» i Aleppo i 48 timer fra klokken 00.01 torsdag 16. juni, med mål om å begrense den væpnede konflikten og stabilisere situasjonen, står det i en pressemelding fra det russiske innenriksdepartementet.

Anklager om angrep

Pressemeldingen presiserte ikke hvem Russland har fått i stand våpenhvilen med, og den ble kunngjort bare en time før den tredde i kraft.

Departementet anklager ekstremistgruppen Jabhat al-Nusra, al-Qaidas fløy i Syria, for å angripe flere bydeler i Aleppo og for å ha gått til angrep på sørvestre deler av byen med stridsvogner.

Russland støtter grupper som er lojale mot det syriske regimet med luftangrep mot Syriske opprørere og jihadister.

USA bekrefter

USA har bekreftet at en våpenhvile er inngått og at de syriske gruppene har «forpliktet seg til å opphøre fiendtlighetene», opplyser talsperson i det amerikanske utenriksdepartementet Julia Mason.

– Vi kommer til å følge nøye med og se om dette kan begrense volden slik at humanitær hjelp kan komme til syrere i nød, sier Mason.

Kunngjøringen om våpenhvile kommer kort tid etter USAs utenriksminister John Kerry advarte Russland om at amerikansk tålmodighet er «svært begrenset». (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  Tusenvis av sivile fanget i Manbij i Nord-Syria


Advarer verden mot å spare seg til konflikt dnPlus (DN+)

Unormale terrorister dnPlus  (DN+)