Skredderberget ga ut to bøker i løpet av fjoråret - både krimboken «Smertehimmel» og en uautorisert biografi om Trygve Hegnar - «Hegnar - Outsider på innsiden».

Kombinert med pr-rådgivning ga det 1,2 millioner i driftsinntekter, mot 310.000 i 2012.

- Driver vekselbruk

Skredderberget tok ut 840.000 kroner i lønn til seg selv.

-Jeg driver et slags vekselbruk kan du si. Jeg klarer ikke å leve av bokskriving, så da jobber jeg litt for næringslivet også. Det er egentlig veldig ålreit. Det er fint å ha en fot i begge leire, sier Skredderberget.

I tillegg til å gi ut to bøker i 2013 har han skrevet tekster og gitt råd til næringslivet.

Prøver å etablere seg

- Er du fornøyd med boksalget?

- Jeg er aldri fornøyd med salget. Men jeg synes det har gått veldig bra. Det viktigste for meg er å skrive gode bøker, og det føler jeg at jeg har gjort. Det sier kritikerne og leserne også, sier Skredderberget.

Biografien av Hegnar fikk god mottagelse blant bokkritikerne, men ble slaktet av hovedpersonen selv.

- Et makkverk, kalte Hegnar den i en kommentar i bladet Kapital.

For øyeblikket driver Skredderberget med research og kildeintervjuer til en ny bok om Oljefondet.

-Det er litt det å bygge stein på stein for å etablere seg som forfatter og prøve å leve av. Det er ikke gjort i en håndvending, sier Skredderberget.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.