Atea har rapportert selskapet 3A-it og en tidligere salgsdirektør i Atea Danmark til dansk politi.

Det opplyses i en melding tirsdag.

Atea mistenker en tidligere salgsdirektør for ulovlig å ha samlet inn og gitt forretningskritiske interne Atea-dokumenter av et betydelig omfang videre til virksomheten 3A-it.

3A-it mistenkes for uberettiget å ha brukt disse forretningshemmelighetene.

Dubai-tur

Anmeldelsen har forbindelse til den omtalte Dubai-turen i 2014, som Atea nå vurderer at reelt hadde til formål å flytte kunder fra Atea til 3A-it.

Anmeldelsen skal få Bagmandspolitiet (dansk økokrim) til å undersøke omAtea har vært utsatt for straffbare overtredelser av den danske markedsføringsloven.

Atea har gjennomført en omfattende intern etterforskning.

«Vår interne gransking har avdekket at en tidligere salgsdirektør i Atea har bevisst samlet og delt en stor mengde sensitiv bedriftsinformasjon», heter det.

Salgsdirektøren har nå en ledende posisjon i 3A-it, og Atea har klare indikasjoner på at den delte informasjonen har vært gunstig for 3A-it.

Ransaket arbeidsplasser

I juni ransaket dansk politi arbeidsplassen til flere ansatte hos Atea i Ballerup.

Politiet så da dypt inn i selskapets it-systemer etter at to offentlige kunder i Danmark skal ha mottattt bestikkelser i form av reiser og hotellopphold. 13 personer ble siktet for korrupsjon.

 

Les også: Analytiker: Opec kan finne det nødvendig å beskytte prisene

– Blir enda tøffere neste år

Asia i dag: Kinas løsning på forurensning er flere storbyer

 

Se også:

Tilpasser språkopplæringen til morsmålet ditt:

Tilpasser språkopplæringen til morsmålet ditt
Hva som er vanskelig når du skal lære deg norsk, vil være forskjellig for en franskmann og en kineser. Takket være et språkkart forsket frem ved NTNU i Trondheim, har Sounds Good utviklet en språklærings-app som vet akkurat hvilke lyder du bør lære.
01:24
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.