Trusler mot en politiadvokat inngår også i sakskomplekset som er rullet opp på Hedmarken de siste månedene, melder NRK. Så langt er åtte menn og to kvinner pågrepet. Flere av dem er varetektsfengslet og holdes isolert for å unngå bevisforspillelse. To av de siktede er løslatt fra varetekt.

– Det er snakk om grove bedragerier mot banker og finansinstitusjoner og grove narkotikaovertredelser. Vi mener nå at dette ser ut til å være organisert kriminalitet, sier politiadvokat Julie Dalsveen. De fleste siktede er fra hedmarken, mens noen er fra andre steder på Østlandet.

I løpet av 2018 skal de siktede i saken ha brukt falske opplysninger til å lure banker til å gi dem lån og kreditt. Ifølge kjennelser i retten skal det være snakk om millionbeløp. Saken omfatter også grove narkotikaforbrytelser, og politiet tror bedrageriene kan henge sammen med narkotikagjeld.

– Det er en av teoriene vi jobber ut ifra. Vi ser på om det er sammenheng mellom bedrageriene og narkotikavirksomhet på Hedmarken og østlandsområdet for øvrig, sier Dalsveen. Politiet i Innlandet har jobbet med saken i mange måneder og satt inn store ressurser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

To milliarder i kontanter er ennå ikke blitt vekslet inn. Knut Egil Hansen (64): – Myten om at folk sparer i madrassen, har i alle fall sprukket hos meg
04:02
Publisert: