Det kommer frem i forsikringsbransjens svindelrapport for 2018, omtalt av Aftenposten.

For svindel med skadeforsikring er gjennomsnittsbeløpet på 155.000 kroner, mens gjennomsnittsbeløpet for syke- og uføreforsikringer er på 1,4 millioner kroner.

I rapporten kommer det fram at menn er de største svindlerne, og at de svindler mest på bil. Blant annet avdekker forsikringsbransjen såkalte «kamerat-kollisjoner» hvor de involverte hevder at de ikke kjenner hverandre, selv om det blant annet gjennom sosiale medier kommer fram at de er venner. Ifølge rapporten ble det i fjor avslørt 300 svindelforsøk når det kommer til bilforsikring, hvor hver fjerde var arrangert kollisjon.

Rapporten viser også at yngre kunder er mer tilbøyelig for å svindle enn de godt voksne. En ny trend er at flere bruker samme kvittering for å kreve erstatning for samme dyre veske som er blitt «stjålet» på reise.

Krav om å erstatte Apple-produkter som har forsvunnet fra stjålet bagasje har også blitt en gjenganger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Verdensmester Einun Skorem viser deg hvordan hvordan man lager kokekaffe
01:01
Publisert: