Det var politiadvokat Henrik Bjugan Hegdahl som orienterte om utviklingen i saken på en preseskonferanse i Kristiansand søndag ettermiddag. Det var observasjoner og omstendigheter på stedet der den døde ble funnet lørdag ettermiddag som utløste full etterforskning.

– Politiet arbeider ut ifra flere hypoteser og en av dem er at denne personen er utsatt for en alvorlig straffbar handling og som følge av det har avgått med døden, sa Hegdahl.

Flere medier, blant dem VG og NRK skrev søndag formiddag at den døde var en sentral person i Sian (Stopp islamiseringen av Norge). Også kjente Sian-medlemmer har omtalt dødsfallet på sosiale medier.

– Det er ikke aktuelt å gå offentlig ut med identiteten til den døde. Det er kort tid siden pårørende er varslet og politiet vil ikke gå ut med identitet før avdøde er obdusert. Ingen er så langt siktet eller pågrepet i saken, sier politiadvokaten.

Han legger til at den døde skal obduseres snarest mulig

Får bistand

Kripos gir det lokale politiet bistand både med taktisk og teknisk etterforskning. Også Politiets sikkerhetstjeneste er koblet inn i saken.

-Det er ingen konkrete holdepunkter for at dødsfallet er politisk motivert, sier Hegdahl til Dagbladet.

Politiet ble varslet om dødsfallet klokken 13.17 lørdag ettermiddag. En nabo fant mannen død i leiligheten sin i Suldalen av en nabo. Mannens pårørende ble varslet senere samme dag.

Mannen ble sist sett i live fredag 2. oktober.

– Politiet har sikret seg flere spor, informasjon som vi vurderer som interessante. Vi kan ikke være mer konkrete enn det. Det er en rekke mennesker som politiet ønsker å snakke med som kan ha viktige opplysninger, sier Hegdahl.

Mye ressurser

Siden den døde ble funnet lørdag har etterforskerne foretatt flere avhør i saken. Det er også gjort en rekke taktiske og tekniske undersøkelser, et arbeid som vil fortsette i tiden framover.

– Vi er i en helt innledende fase av denne etterforskningen. Handler om å innsamle mest mulig informasjon. Vi setter inn betydelig ressurser i dagene som kommer, sier politiadvokaten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.