Onsdag ble kryptovaluta til en verdi på 600 millioner dollar, rundt 5,4 milliarder norske kroner, stjålet fra PolyNetwork.

PolyNetwork tilbyr en plattform som håndterer desentraliserte finanstransaksjoner. Det er ikke tydelig hvem som er bak nettsiden.

Samme ettermiddag skal hackerne ha begynt å returnere deler av beløpet tilbake igjen, skriver CNBC.

I en melding til Poly Network, innebygd i en kryptovalutatransaksjon, skrev hackerne at de var «klare til å returnere» midlene. Plattformen svarte og ba om at pengene ble sendt til tre kryptoadresser.

Ved lunsjtid i London var mer enn 4,8 millioner dollar returnert. Kort tid senere er omtrent 258 millioner dollar returnert, nesten halvparten av det stjålne beløpet.

– Jeg tror dette viser at selv om du kan stjele kryptoeiendeler, er det ekstremt vanskelig å vaske dem og ta ut penger, på grunn av åpenheten i blokkjeden og bruken av blokkjede-analyse, sier Tom Robinson, sjefsforsker i Elliptic, et blokkjedeanalyse-firma, til CNBC.

– I dette tilfellet kom hackeren til at det sikreste alternativet var å returnere de stjålne eiendelene.

Titusener av mennesker skal være pårørt av hackingen, ifølge en Twitter-melding fra PolyNetwork til hackeren.

Rundt 33 millioner dollar i kryptovalutaen Tether, som var en del av det stjålne beløpet, skal ha blitt fryst av Tethers utsteder.

Nettsikkerhetsselskapet SlowMist sier i en Twitter-melding at det skal ha sporet opp hackernes epost- og IP-adresse. Selskapet legger også til at «dette sannsynligvis er et lenge planlagt, organisert og forberedt angrep.»

Andre kryptobørser som Binance bistår også PolyNetwork, ifølge en Twitter-melding fra Binances toppsjef Changeng Zhao.

Rundt 80 milliarder dollar, tilsvarende 714 milliarder kroner, er låst i ulike desentraliserte finansplattformer, hvilket gjør dem til et attraktivt mål for hackere, ifølge DeFi Pulse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.