Kvinnen mener arbeidsgiveren har brutt arbeidsmiljøloven, og hevder hun blant annet har fått for lite i lønn og peker på at oppsigelsen skjedde gjennom en tekstmelding, melder NRK.

– I begynnelsen fikk jeg først 10.000 kroner i kontanter fordi han (arbeidsgiveren) sa regnskapsføreren er på ferie, sier kvinnen til kanalen.

Hun forteller at hun fikk en sms med beskjed om at hun hadde fått sparken etter at hun ga beskjed om at hun ikke kunne jobbe seks dager i uken og hver eneste helg.

Kvinnen ble ifølge NRK ansatt av Lime-sjef Sajjad Hussain som er siktet for grov menneskehandel i forbindelse den omfattende etterforskningen av Lime-kjeden som nå pågår. Kvinnen skulle ifølge kontrakten tjene 15.000 kroner i måneden.

Det er LO-forbundet Handel og Kontor, der kvinnen er medlem, som går rettens vei på vegne av kvinnen. Forbundet peker på følgende uregelmessigheter fra Lime-butikken: Urettmessig og formuriktig avskjed i arbeidsforhold, urettmessig midlertidig ansettelse og manglende utbetaling av lønn og feriepenger.

Advokat Vidar Helgheim, som representerer den daværende styrelederen i Lime-butikken der kvinnen var ansatt, sier påstandene er alvorlige, men at klienten, hvis påstandene er riktige, vil ta avstand fra det som har skjedd, men sier han ikke tror han har noe kjennskap til saken.

Les også:

Dropper milliardkrav
Sender ferske jurister ut på «lån» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.