De to pågrepne torsdag er siktet for grov korrupsjon, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Begge personer er ansatt i Nordea Bank, og vil bli avhørt i løpet av dagen.

– Det er opplysninger som har fremkommet under etterforskningen som har ledet til dagens pågripelse. Etterforskningen er fortsatt i en tidlig fase og politiet ønsker ikke nå å gå inn i hva som er fremkommet så langt, skriver politiet.

Etter det DN får opplyst blir de to personene ikke fremstilt for varetektsfengsling i dag.

Pågripelsene kommer i kjølvannet av politiaksjonen tirsdag, da to Nordea-ansatte personer ble arrestert under en større politiaksjon mot Nordeas kontor på Majorstuen i Oslo og på flere private adresser.

Politiet mistenker at mer enn 150 millioner i lån kan være utbetalt på uriktig grunnlag fra Nordea, Norges nest største bank. Hittil er åtte personer siktet for grov korrupsjon eller medvirkning til korrupsjon.

Les også: Politiet løslater de fem siktede i korrupsjonssaken – men siktelsene opprettholdes

Nordea bekrefter

– Vi kan bekrefte at det er to ansatte som er arrestert i Oslo i dag, og disse kommer i tillegg til de to som tidligere er arrestert fra Nordea, sier Christian Steffensen, kommunikasjonsdirektør i Nordea til DN.

De fire som er blitt pågrepet i løpet av denne uken, er alle gjenstand for den interne etterforskningen i saken.

– Samtlige arrestasjoner kommer på bakgrunn av anmeldelsen Nordea leverte til politiet i mars i år, opplyser Steffensen.

De fire personene er alle suspendert fra sine stillinger i Nordea.

Fem personer pågrepet tirsdag

VG publiserte tirsdag morgen en artikkel om gråmarkedet for lån i Norge og låneagenter som hjelper kunder med å få lån i banken.

Foran et skjult kamera skal en låneagent ha snakket om hvordan han kan skaffe hvem som helst lån i banken, mot en betaling på flere hundre tusen i kontanter. I et senere intervju med VG sier låneagenten at det dreier seg om Nordea.

Samme morgen ble fem personer pågrepet under en større politiaksjon. Samtlige ble siktet for grov korrupsjon eller medvirkning til dette.

Blant de pågrepne var Nordea-ansatte og én Nav-ansatt. Én av de fem siktede sluttet nylig i Nav og jobber nå i en annen offentlig etat. Samtlige ble løslatt fra varetektsfengsling samme kveld.

I går ble ytterligere en person pågrepet av politiet. Mannen som ble pågrepet jobber som låneagent i Eiendomsfinans, en av landets største formidlere av lån.

De to tilknyttet Nav skal ha bidratt med feilaktig informasjon fra Nav. Den feilaktige informasjonen skal ha gitt inntrykk av at lånesøkernes økonomiske stilling har vært bedre enn hva som reelt har vært tilfelle, opplyser VG.

Arrestasjonen av de to Nordea-ansatte tirsdag, kom på grunnlag av mistanke om at personene har tilknytning til lånesøknader som er basert på forfalsket dokumentasjon til Nordea.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.