Ifølge TV 2 har Nokas-vekteren blitt utsatt for tre drapsforsøk. I 2013 ble han knivstukket i armen, mens han i november 2014 ble angrepet med elektrosjokkvåpen og forsøkt kvalt med et tau. Alle hendelsene skjedde mens den erfarne vekteren var på jobb på Blindern. Ingen av de mulige drapsforsøkene mot vekteren er oppklart.

Klokka 3 natt til onsdag oppdaget vekteren to menn inne på universitetsområdet ved fysikkbygningen på Blindern, hvorpå én av mennene avfyrte fem skudd mot ham.

Vekteren ble truffet i brystet, i pannen og i armen, og ble sendt til Ullevål sykehus, hvor han ble operert onsdag.

– Etter våre opplysninger står det etter forholdene bra til med vekteren, sier konserndirektør Heine Wang i Nokas til NRK.

Konserndirektøren sier at det sørges for at de ansatte i Nokas nå får informasjon og debrif, spesielt de ansatte i Oslo. Videre vil selskapet gjennomgå egne sikkerhetsrutiner.

– Vi vil selvfølgelig gå gjennom rutiner og alt som har skjedd, for å se om vi ytterligere kan bedre sikkerheten til våre medarbeidere. Men så langt har vi ikke sett noen avvik som tilsier at våre ansatte ikke skal være trygge på jobb, sier Wang.

 

Les også: Boligprisfall i alle byer - bortsett fra én

– Svært skadelig for skjelettet, men også hjernen

- Boligprisene i Oslo må snart dempes - for 11,7 prosent økning er ikke normalt

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Om åtte år kan fremtidsvisjonen bli virkelig: Flygende biler:

Om 8 år kan fremtidsvisjonen bli virkelig: Flygende biler
Fallskjerm er standardutstyr.
02:03
Publisert: