I første halvår i 2011 ble det tatt 363 bilister som kjørte i ruspåvirket tilstand. Fire år senere ble 795 stoppet.

Det er en økning på 119 prosent, viser tallene fra Utrykningspolitiet (UP).

– Det er ganske mye, og i hovedsak så er det narkotikarelatert ruskjøring som utgjør økningen, sier leder for UP på Vestlandet, Terje Oksnes, til TV 2.

I 2012 ble det tatt 461 rusede bilister fra januar til juli. I 2013 og 2014 stanset UP henholdsvis 479 og 553 rusede bilister.

– Vi driver analysearbeid for å finne ut hvor, når og hvilke typer som er ute og kjører. Deretter går vi spesifikt på disse for å avdekke ruskjørerne, sier Oksnes.

Trygg Trafikk hyller UP sitt arbeid, men sier det er ingen overraskelse at mange bilister setter seg bak rattet i påvirket tilstand.

– Ruspåvirket kjøring er i ferd med å vokse oss fullstendig over hodet. UP og politiets innsats i trafikksikkerhetsarbeid på kontrollsiden er av helt uvurderlig betydning, sier distriktsleder Ivar Ringen i Trygg Trafikk Oppland.

 

Les også: - De var så redde for at jeg ikke skulle få det til. Jeg forsøkte å fortelle dem at det var mitt problem

– Jeg tenker på hvordan det var for dem mot slutten

Kredittverdigheten øker: Island rydder opp

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sterk og smidig med SUP-yoga:

Sterk og smidig med SUP-yoga
Yoga-instruktør Vibeke Klemetsen viser øvelser som utfordrer kjernemuskulatur og kroppsbalanse.
04:06
Publisert: