I en fersk dom fra Vestfold tingrett fremgår det at Økokrim har fått medhold til en inndragelse på 72 millioner kroner som er blitt oppbevart på norske bankkontoer som trolig stammer fra kriminell virksomhet.

Tingretten har ikke festet lit til at pengene er betaling for advokattjenester i Russland, og har kommet til at det dreier seg om utbytte fra straffbare handlinger som skal inndras.

– Retten har, i likhet med påtalemyndigheten, kommet til at pengene som er endt opp på den russiske statsborgerens kontoer i Norge er utbytte av straffbare handlinger. Det er et økende problem at utbytte fra kriminalitet som begås i et land hvitvaskes og mottas i et annet land, sier statsadvokat Joakim Ziesler Berge i Økokrim.

Den russiske eieren av pengene er siktet for heleri.

Dommen er ikke rettskraftig, fremgår det i en pressemelding fra Økokrim onsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.