– Han har nylig erkjent grov korrupsjon i avhør. Det vil gå som en tilståelsessak i august, sier konstituert statsadvokat Anne Allum til Aftenposten.

Tre tidligere direktører og én underleverandør i selskapet er tiltalt for grov korrupsjon. Den fjerde personen er leder av flere selskaper som leverte tjenester til Stendi, Norges største omsorgsaktør.

Mannen som nå har tilstått, er en femte mann, som inntil nylig hadde status som siktet i saken. Én av de tre tiltalte direktørene skal ha tatt imot 400.000 kroner for en tomt i Troms, noe Økokrim mener var langt over markedspris. Det er mannen som betalte direktøren pengene, som nå har tilstått.

Boligoppussing og Range Rover

Stendi er Norges største omsorgsaktør og driver landsdekkende virksomhet innen blant annet barnevern, hjemmetjenester og eldreomsorg.

Ifølge tiltalen skal lederen av selskapene som leverte tjenester til Stendi ha gitt de tre tidligere direktørene økonomiske fordeler.

  • En av de tiltalte tidligere direktørene skal ifølge Økokrim ha fått overført verdier for minst 1,17 millioner kroner. Verdiene besto, ifølge Økokrim, av vederlagsfri oppussing/rehabilitering av direktørens bolig for minst én million kroner og fri bruk av en Range Rover Sport.
  • En av de andre tiltalte tidligere direktørene skal ifølge Økokrim ha fått overført verdier for minst 657.900 kroner i form av en BMW i3, en BMW X3 og en båt av typen Windy 28 Ghibli.
  • Den tredje tiltalte tidligere direktøren skal, ifølge Økokrim, ha fått overført verdier for minst 162.500 kroner. Ifølge Økokrim har vedkommende fått tre sykler med tilhørende utstyr, samt sponsormidler til en idrettskrets.
  • Forholdene for lederen som ifølge Økokrim skal ha overført verdier til de tre tidligere direktørene, gjelder perioden 2013 til 2019.

Verdioverføringene har ifølge Økokrim hatt sammenheng med de tre tiltalte tidligere direktørenes stilling i Stendi og deres mulighet til å påvirke innkjøp.

Økokrim besluttet å etterforske saken etter å ha mottatt et varsel fra Stendi.

De tre tidligere direktørene og underleverandøren i selskapet nekter straffskyld og bestrider tiltalene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.