Politiet måtte iverksette ekstraordinære tiltak for å stanse det de beskriver som «en gal manns ferd» etter at mannen kapret en ambulanse på Rosenhoff i Oslo ved 12.30-tiden.

Ambulansen ble stanset på Torshov. I bilen fant politiet to våpen, en hagle og en Uzi maskinpistol. I tillegg er det funnet narkotika.

– Det som er særdeles alvorlig og beklagelig, er at gjerningsmannen bevisst har kjørt bilen opp på fortau for å ramme tilfeldige ofre, sier politiet på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Også en 25 år gammel kvinne, som var etterlyst, er pågrepet, opplyser politiet. Hun ble pågrepet uten dramatikk i en dagligvarebutikk i nærheten.

Politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt opplyste på pressekonferansen at både mannen og kvinnen er godt kjent for politiet.

– Det er for tidlig å si noe om motiv, sier Metlid.

Mannen er pågrepet for å ha kapret ambulansen på Torshov etter å ha kommet seg ut av en veltet bil ved Rosenhoff. Politiet sier at mannen bevisst forsøkt å treffe tilfeldige ofre med ambulansen. To spedbarn og en eldre mann kom fra det med lettere skader.

Mannen er en 32 år gammel norsk mann fra Østlandet. Han er en kjenning av politiet.

– Den 32 år gamle norske mannen siktet for drapsforsøk. Han har så langt ikke vært mulig å avhøre, opplyste Metlid.

Den 25 år gamle norske kvinnen er foreløpig siktet for befatning med skytevåpen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.