I fjor høst slo politiet til mot dagligvarekjeden Lime. Det var begynnelsen på slutten for dagligvarekjeden som kunne vise til en overraskende vekst.

Nå er 13 personer tiltalt i saken, ifølge NRK. Det mest mest alvorlige punktet i tiltalen er menneskehandel.

Påtalemyndigheten mener at 10 ansatte er grovt utnyttet.

- De ansatte har jobbet gratis. De har hatt lange dager, syv dager i uken uten å få lønn. Det er snakk om knallharde vilkår, sier statsadvokat Geir Evanger.

Hentet som spesialister
DN skrev i januar 2012 at en av de sentrale personene i kjeden hadde hente inn arbeidere fra Pakistan gjennom et smutthull i loven. Denne spesialistbestemmelsen var ment for nøkkelpersoner med inntekter over 500.000. Politiet mener at Lime-kjeden har misbrukt denne  bestemmelsen.

I stedet for å bli verdsatt som spesialister, skal identiteten til  arbeiderne ha blitt misbrukt til lånebedragerier.

- Det er helheten i saken som er det mest alvorlige, sier Evanger.

Titalls millioner
Tre av hovedmennene er tiltalt for heleri av til sammen 39 millioner kroner.

- Vi mener at driften har vært tuftet på kriminelle penger.

I tillegg mener politiet at to av de sentrale personene og ektefellen har begått selvvask av 31 millioner kroner som er tatt ut av selskapene.

DN har så langt ikke lyktes med å få oppnå kontakt med forsvarerne.

Les også: 13 tiltalt i Lime-saken (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.