Statistisk sentralbyrå (SSB) vil ikke lage slik statistikk og skylder på manglende kapasitet, melder NRK.

For ti år siden utmerket innvandrere fra enkelte land seg uheldig på kriminalstatistikken. Personer med bakgrunn fra Irak, Iran, Afghanistan og Somalia var mer kriminelle enn innfødte nordmenn, mens personer fra land i Europa, samt Filippinene, Kina og Thailand var mindre kriminelle enn den innfødte befolkningen. Overrepresentasjonen var fortsatt til stede når tallene ble justert for alder, ifølge tall SSB publiserte i 2011.

Fremskrittspartiet ønsket seg oppdaterte tall og spurte SSB om å få siste tilgjengelige statistikk. Men SSB sa nei og gjorde det klart at de ikke har planer om å utvide kriminalstatistikken til også å omfatte landbakgrunnen til kriminelle.

– Vi ønsket en oversikt over kriminalstatistikken basert både på innvandrerbakgrunn og landstatistikk for å få best mulig oversikt over situasjonen, sier Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik til NRK.

Årsaken til avslaget fra SSB er at byrået ikke har kapasitet til å utforme slik statistikk, opplyser administrerende direktør Christine Meyer.

– Vi publiserer bare tall for statsborgerskap. Å oppdatere den gamle statistikken med nye tall vil kreve et stort arbeid fra vår side, sier Meyer.

Generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund mener avslaget fra SSB er uheldig.

– Det vil være veldig uheldig om det blir skapt et inntrykk av at offentlige miljøer ikke ønsker at informasjon skal komme ut, sier Stavrum.

 

Les også: Kraftig hopp i oljeprisen

Dropper apper – lager dingser

Disse tallene fikk Tolletaten til å klø seg i hodet

 

Se DNtv:

- Vi vil at Norge skal godta oss, ikke at Russland nekter å ta oss tilbake:

-Vi vil at Norge skal godta oss, ikke at Russland nekter å ta oss tilbake
Tamara fra Syria sitter nå på ankomstsenteret i Kirkenes med sine to sønner. Hun er redd for å bli sendt tilbake, for da kan sønnene hennes på 17 og 19 bli innkalt til militæret.
02:09
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.