Familiens bistandsadvokat Svein Holden sier mandag kveld at familien vil følge politiets råd om å ikke gå inn på forhandlinger, så lenge det ikke legges frem bevis på at Anne-Elisabeth Hagen er i live.

– Det blir ingen forhandlinger med eventuelle kidnappere før familien har fått bekreftelse på at Anne-Elisabeth Hagen lever, sier Holden.

Hagen-familiens bistandsadvokat Svein Holden.
Hagen-familiens bistandsadvokat Svein Holden. (Foto: Pedersen, Terje/NTB Scanpix)

Holden sier familien synes det er bra et det er kontakt med de antatte kidnapperne, men at det er negativt at det er snakk om enveiskommunikasjon der familien ikke kommer til orde.

Holden sier han tar høyde for at de antatte kidnapperne ikke snakker norsk. Derfor kommer han mandag kveld med en oppfordring på engelsk om at det legges frem bevis på at Hagen er i live.

Politiet opplyser på en pressekonferanse mandag ettermiddag at det ikke er kommet livsbevis. Det vil si man ikke vet om Anne-Elisabeth Hagen er i live.

– Det er urovekkende, sier etterforskningsleder Tommy Brøske om mangelen på livsbevis.

Politiet opplyser at den eller de som hevder å ha bortført Hagen nå benytter en ny kommunikasjonsplattform. Det har her vært kontakt mellom de påståtte kidnapperne og familien, deres bistandsadvokat og politiet.

Brøske vil ikke si noe om hvilken type kommunikasjonsplattform det er snakk om, eller noe om tidspunkt eller innhold i den nye kommunikasjonen. Men han sier kommunikasjonen er i form av et budskap til Hagens familie.

Politiet sier det er positivt at det er ny kontakt, men at det selvsagt er skuffende at det ikke er gitt livsbevis.

Trusler og krav

68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen har vært forsvunnet siden 31. oktober i fjor. Politiet antar at kvinnen ble bortført fra sitt hjem på Fjellhamar. Forsvinningen ble holdt hemmelig frem til 9. januar, men behov for å få mer informasjon og flere tips i saken gjorde at politiet valgte å informere om saken.

Politiet har bekreftet at det har kommet både trusler og krav om løsepenger i form av kryptovaluta.

Politiet opplyste i månedsskiftet at teorien om at Hagen er bortført, er blitt styrket. Politiet hadde for halvannen uke siden fått inn over 1400 tips siden de valgte å gå ut med informasjon om saken.

Søkt i vann

Den siste måneden har politiet utført 3D-skanning av ekteparet Tom og Anne-Elisabeth Hagens eiendom og også gjennomført søk med dykkere fra Oslo brann- og redningsetat i Langvannet, som ligger like ved eiendommen.

Advokat Svein Holden, som er Hagen-familiens bistandsadvokat, opplyste til NTB i forrige uke at det ikke var noe nytt å melde i saken, men at han vil orientere pressen dersom det skjer en utvikling. Øst politidistrikt opplyste så sent som mandag morgen at det ikke var noe nytt å melde i saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Karer, har dere kontroll? Petter Stordalen skal åpne Norges største hotell om kort tid. Rekker bygningsarbeiderne å bli ferdig til åpningsfesten?
02:06
Publisert: