Svindlere tømte bankkontoer for 600.000 kroner

Tre kunder i Sparebanken Sør er fralurt 600.000 kroner etter de ble narret til selv å ringe et telefonnummer der svindlerne ventet i den andre enden.

I et svindelforsøk som tilsynelatende virket målrettet mot 52 bankkunder ble det sendt ut sms hvor kontoeierne ble bedt om å kontakte banken på en spesielt 800-nummer. Meldingen bankkundene fikk, gikk ut på at det foregikk falske aktiviteter på kontoene deres.

Angrepet skiller seg fra tidligere forsøk der tusenvis av tekstmeldinger er sendt ut i forsøk på å lure flest mulig.

De som ringte nummeret ble møtt av en kvinne som skulle hjelpe dem med å stanse svindelen. De ble bedt om å oppgi personopplysninger, BankID og passordet.

– Dermed har svindlerne alt de trenger for å logge seg inn på nettbanken. Mens kvinnen sitter og godsnakker med kunden for å «hjelpe», tømmes kontoen for det som er av penger – også alt som måtte være disponibelt på fleksilånet, sier sikkerhetsansvarlig Åsmund Myklevoll i Sparebanken Sør.

Kort etter samtalene, hvorav den lengste varte i 23 minutter, fikk imidlertid bankkundene en dårlig følelse og ringte kundesenteret i banken. Der greide man å stanse overføringen av penger. Telenor fikk sperret 800-nummeret. (NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.