Dette bekrefter politiadvokat Siri Ross Wessel ved Oslo politidistrikt.

Thomas Rye Lier har vært etterlyst av norsk politi siden 2019, og har senere også vært internasjonalt etterlyst. Etter det DN kjenner til har norsk politi nå fått kontroll på den etterlyste investoren. I dag formiddag lettet et Norwegian-fly med norsk politi og en arrestert Thomas Rye Lier fra Barcelona internasjonale Lufthavn.

I april 2018 ble Rye Lier dømt til fengsel i ett år og to måneder i Borgarting lagmannsrett for gjentatte voldshandlinger.

De siste årene har Rye Lier holdt seg skjult i et palass i fjellene nord for Barcelona. I mai i år reiste DN til Spania for å forsøke å finne ham. Les dokumentaren «Arvingen som forsvant».

Thomas Rye Lier er også mistenkt for skatteunndragelse. I august i år tok Skatteetaten arrest i 64 millioner kroner av Rye Liers formue. Dette skal være en av Norges største personlige skattesaker.

Etter det DN erfarer vil Rye Lier bli kjørt fra Gardermoen og rett til soning.

– Hvis han motsetter seg dette vil han bli varetektsfengslet og det bli et fengslingsmøte i morgen, lørdag, sier politiadvokat Siri Ross Wessel.

Politiadvokaten opplyser til DN at politiet ikke har fått bekreftet om Rye Lier i dag representeres av advokat.

Thomas Rye Lier har ikke svart på utallige henvendelser og spørsmål fra Dagens Næringsliv siden mai i år. Det har heller ikke lyktes DN å få svar på spørsmål gjennom hans tidligere advokater. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.