Milliardær Tom Hagen ble tirsdag pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Falkevik Hagen. Hun har vært savnet siden 31. oktober 2018.

– Det er sjokkerende. Jeg sitter og ser på politiets pressekonferanse nå, sier Marius Nerbye, daglig leder i Elkraft, som i mange år har vært den mest lukrative delen av Hagens milliardimperium. Hagen eier 70 prosent, mens Nerbye eier resten.

– Jeg har kjent ham i 29 år, siden før vi startet opp i 1992. Det er en tragedie, jeg kjenner jo Lisbeth og familien også. Det er en tragedie for alle.

Levd i det

Nerbye sier han har forsøkt å holde normal drift siden forsvinningssaken ble kjent. Tirsdag er han på kontoret på Lørenskog, mens de aller fleste ansatte har hjemmekontor.

– Hagen har aldri vært involvert i dem daglige driften, sier Nerbye, som ikke vil karakterisere samarbeidet dem imellom, hverken tidligere eller i den senere tiden.

– Hvordan vil pågripelsen og drapssiktelsen påvirke Elkraft fremover?

– Det er ikke godt å si, mine interesser er de ansatte, selskapet og kundene. Vi har levd i dette en stund, så jeg antar vi kan holde på videre.

Av de drøyt 100 ansatte i Elkraft, er rundt 35 i Norge.

– Mange er på hjemmekontor, men alle er sjokkert over dette, sier Nerbye.

Elkraft-konsernet har i alle år hatt solide resultater, og 2018 ga rekordresultat på 140 millioner kroner, og en egenkapital på over 600 millioner kroner.

– Det ble et noenlunde greit år også i fjor, men vi har ikke avlagt regnskap ennå, så vi oppgir ikke tall nå, sier Nerbye.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.