I en pressemelding fra Øst politidistrikt fredag morgen, bekrefter påtaleansvarlig Haris Hrenovica at den pågrepne mannen har en relasjon til Tom Hagen, og at politiet er kjent med mannens it- og kryptovalutakompetanse.

Ifølge VGs opplysninger aksjonerte Øst politidistrikt torsdag kveld. Mannen i 30-årene ble pågrepet i Oslo, mens sivile politifolk gjennomførte undersøkelser på en adresse på Østlandet utover kvelden.

– Politiet pågrep og siktet i går kveld en mann i Lørenskogsaken. Mannen er i 30-årene og bosatt på Romerike. Han er siktet etter straffelovens paragraf 275, for å ha tatt livet av Anne-Elisabeth Hagen eller medvirket til dette.

– Vi kan bekrefte at pågripelsen er fremskyndet på bakgrunn av Lagmannsrettens kjennelse i går. Årsaken til fremskyndelsen er bevisforspillelsesfare, sier påtaleansvarlig Hrenovica, som legger til at politiet ikke kan utelukke flere pågripelser.

Til VG sier mannens advokat Dag Svensson at klienten nekter straffskyld.

– Det har vært et avhør. Jeg har planer om et møte med klienten i dag, men det er uklart om det blir nytt avhør i dag eller ikke. Han opplever anklagene som absurde, sier Svensson til avisen.

Pågripelsen skjedde få timer etter at Eidsivating lagmannsrett besluttet at drapssiktede Tom Hagen (70) skulle løslates fra varetekt.

Lagmannsretten mener det ikke foreligger skjellig grunn til å mistenke 70-åringen for drap eller medvirkning til drap på sin kone.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.