Natt til søndag ble bilen til justisminister Tor Mikkel Wara satt i brann. Bilen sto parkert ved familiens hus på Oslos vestkant. Dette var den femte truende hendelsen rettet mot justisministeren siden desember.

Ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er det naturlig å se brannen i sammenheng med tidligere trusler, og politiet holdt vakt utenfor huset hele søndag. Ingen er mistenkt og ingen er pågrepet i saken.

– Status er at disse sakene har høyeste prioritet i PST, uten at vi har konkrete mistenkte. Det er saker som ikke har gitt spor knyttet til konkrete mistenkte, men vi snur hver stein, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland til NRK

Huset er kameraovervåket og etter det NRK vet eksisterer det bilder der åpne flammer er synlige på eller i bilen. NRK skriver at de ikke vet om det er fanget opp bilder av noen personer på stedet.

Politiet ble varslet av en forbipasserende klokken 1.41 natt til søndag, og brannen ble raskt slukket.

PST opplyser i en pressemelding at de siden desember 2018 har etterforsket flere alvorlige hendelser rettet mot justisministeren og hans familie.

– Vi etterforsker bredt, og ønsker ikke å spesifisere enkelte hypoteser som mer aktuelle enn andre slik etterforskningen står nå. Foreløpig har vi ingen mistenkte i saken, opplyser PST.

De som står bak hendelsene utenfor Waras bolig risikerer inntil ti års fengsel.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Da Jimmy Øien skjønte hvor mye mat som aldri fant veien til bordet, startet han restaurant
– Det er der min «passion» ligger.
01:45
Publisert: