Onsdag forrige uke klarte programleder Pål Thoresen i «Nitimen» å krangle på seg mange lyttere, da han snakket om syklister i vårtrafikken. Hans spøkefulle tips for å håndtere disse lød som følger:

– Hvis du senker farta ned til 20-30 kilometer i timen, så åpner du diskret døra, og så rydder du opp det som måtte være langs veikanten.

Etter radioprogrammet, som sendes daglig på NRK P1, fikk Kringkastingsrådet inn over 20 klager på spøken. Blant klagerne var Syklistenes Landsforening og Norges Cykleforbund, som mener innslaget til tross for at det er ment å vekke latter, for mange er «blodig alvor».

Pål Thoresen er programleder i NRK. Foto:
Pål Thoresen er programleder i NRK. Foto: (Foto: Ole Kaland, NRK)
Langt innenfor, er Kringkastingsrådets konklusjon etter at det raskt drøftet saken i dag.

- Saken sier noe om at konfliktnivået mellom bilister og syklister er høyt, sa leder Per Edgar Kokkvold i Kringkastingsrådet, da han innledet med å si at han mener lytterne må tåle dette. Han anmodet om at det ikke ble brukt mye tid på saken, noe det heller ikke ble da de andre i rådet var enige i konklusjonen om at spøken var innenfor.

«Venstrevridd»

Det har siden sist rådet var samlet kommet inn over 120 klager på innhold i statskanalens sendinger. Blant andre klager som blir tatt opp i dagens møte er NRKs dekning av flyktingsituasjonen. Blant annet mener mange at kanalens dekning av temaet er «venstrevridd», og at innvandringsminister Sylvi Listhaug kommer dårlig ut av nyhetsdekningen.

Les også: Lederkampen begynner nå dn+

Informasjonsleder i Human Rights Service Hege Storhaug .
Informasjonsleder i Human Rights Service Hege Storhaug . (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)
15 av klagene som har kommet inn handler om islamkritiker og forfatter Hege Storhaug. Blant annet har flere klaget på at hennes kritiske bok om islam ikke har blitt dekket journalistisk, mens Mohammed Usman Ranas bok om samme religion, men med positivt fortegn, har blitt dekket på både tv og radio.

I tillegg til klagene vil rådet diskutere NRKs klimajournalistikk og hvorvidt det er for mye negative nyheter i NRK.

 

Se DNtv:

Her ber Mitsubishi-sjefen om unnskyldning for utslippsjukset
Den japanske bilprodusenten Mitsubishi innrømmer å ha jukset med tester for å presentere et kunstig lavt drivstofforbruk. Rundt 600.000 biler er omfattet av jukset.
00:36
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.