Det kan synes vanskelig for ledelsen i mange kriserammede banker å gå rett fra årelang fråtsing til plutselig å skulle snu hver krone.

I dag skriver den britiske avisen Daily Mail at toppene i Royal Bank of Scotland i helgen svidde av tre millioner kroner på et champagne-party av den ekstravagante sorten. Og det bare noen uker etter at samme bank mottok 200 milliarder kroner i nødhjelp, finansiert av skattebetalernes penger.

Banken forsvarer festen med at det var en lenge planlagt belønning for ekstraordinær innsats, og hevder dessuten at beløpet som ble brukt var langt mindre.

Kaviar og spa
Det er ikke første gangen ledelsen i kriserammede banker dokumenterer at det ikke bestandig følger god takt og tone med skyhøye lønninger.

Tidligere er det avslørt at ledelsen i Benelux-banken Fortis gaflet i seg et kaviar-måltid til 30.000 personen rett etter at banken måtte søke statlig hjelp. Toppene i AIG sjokkerte også da de tok inn på luksus-spa for millioner av kroner etter deres redningspakke i USA.

Diskuter saken under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.