Krisefondet som skal sikre sårt tiltrengt kapital til kriserammede europeiske banker kan bli på 1.000 milliarder euro.

- Lånegraden vil minst bli fire ganger, sier en kilde til CNBC, mens en annen kilde oppgir 250 til 275 millliarder euro som tilgjengelig for belåning etter at kapital er satt tilside for Hellas, Irland og Portugal og for rekapitalisering av regionens banker.

Utkast lekket
Ifølge et utkast til offentliggjøring onsdag, har eurosonen mål om å øke stabiliseringsfondet "flerfoldige ganger", men finansministrene vil bare bli enige om detaljene på hvordan i november, melder CNBC.com.

Møtet blant de europeiske topplederne pågår i Brussel, og i øyeblikket avholdes en såkalt "arbeidsmiddag".

Venter ikke endelig løsning
En felles pressekonferanse er planlagt til etter middagen, estimert til kl. 22.00, men det er ikke ventet at en endelig løsning på den europeiske gjeldskrisen vil bli presentert. Dette bekreftes lang på vei av den svenske statsministeren Fredrik Reinfeldt.

EU-toppmøtet fortsetter ellers torsdag.

Hellas-tap fortsatt uavklart
Lekkasjer fra møtet har imidlertid forekommet, og topplederne skal være enig om en rekapitaliseringsplan for bankene. Men, kanskje det viktigste gjenstår. Fortsatt er det ikke enighet om hvor store tap de private eierne av gresk statsgjeld skal ta.

Det har det vært spekulert at minst 50 prosent må tas.

Kina med
Nyhetsbyrået AFP melder at Kina skal være del av redningspakken av stabiliseringsfondet.

Financial Times skriver sent onsdag kveld at de har fått bekreftet at den franske statsmininstern Nicolas Sarkozy møter den kinesiske ministeren Hu Jintao i morgen, torsdag.

Den tyske forbundsdagen godkjente onsdag belåning av Det euroepeiske stabiliseringsfondet.

Les også:
EU-lederne enige om rekapitaliseringsplan

Frykt for fiasko: Dette står på spill
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.