En 16 år gammel norsk jente hadde 550 euro i kontanter med seg. Hun rakk så vidt å lande i Hellas før tyver stakk av med alle pengene hennes på en av de greske øyene, skriver Aftenposten.

– I tillegg har vi hatt et annet tilfelle av tyveri, så vi frykter at dette skal øke etter hvert. Kriminelle vet jo nå at turistene kommer til øyene med masse kontanter på seg, sier assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring.

Hun oppfordrer derfor nordmenn som skal til Hellas på ferie i sommer til å være forsiktige.

– Ta med kontanter, men ikke store beløp. Spre risikoen ved at pengene fordeles på hele reisefølget. Legg penger i safe der det er mulig. Og så oppfordrer vi alle om å passe godt på pengene sine når de oppholder seg på strendene, sier Vennesland, som viser til at reiseforsikringer ikke dekker mer enn tyveri av 3.000 kroner per person.

For få dager siden garanterte den greske ambassaden i Oslo at Hellas-ferien skal bli problemfri for norske turister.

 

Les også: – Kan ikke låne penger til land som ikke betaler

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.