– Hvis jeg skulle vedde penger, så ville jeg veddet på en grexit. Det er mest sannsynlig, sier Dimas, som er leder for Det norske instituttet i Aten, til NTB.

Hos britiske bookmakere satser de fleste fortsatt på at Hellas forblir i eurosonen. Men også der har oddsen for at Hellas trer ut av eurosamarbeidet, en såkalt grexit, gått opp fra 40 til 45 prosent den siste uka, skriver Reuters.

– Pendelen har svingt igjen, og spillerne vedder på at Hellas vil starte prosessen med å forlate euroen i år, sier en talsmann for tippeselskapet William Hills.

Dimas mener at den greske regjeringen enten er inkompetent eller har som sin egentlige hensikt å ta Hellas ut av euroen.

– Det finnes sterke krefter innad i Syriza som åpent vil dette. Nå ser jeg en statsminister som går smilende rundt og er fornøyd. Det bekymrer meg, sier han.

– Tsipras sier at han vil ha en avtale som er sosialt rettferdig og økonomisk bærekraftig. Men den avtalen som kommer nå, vil beviselig være verre enn den som lå på bordet før folkeavstemningen. Det er derfor fullt mulig at han kommer til å si nei, til tross for at 70 prosent av grekerne vil bli værende i euroen, mener Dimas.

Les også:

Bedrøvet, overrasket og opprørt

Norske oljelønninger raser  

Se DNtv:

Master i finans og mester i Youtube
Sara (28) er den første i landet som har rundet én million abonnenter på Youtube.
02:08
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.