Hellas' offentlige gjeld utgjorde 167,8 prosent av brutto nasjonalprodukt i årets andre kvartal, viste tall lagt fram av Eurostat fredag. Det er en liten nedgang sammenlignet med kvartalet før, men gjelda står uansett på over 300 milliarder euro.

Landet har fått innvilget i alt tre store lånepakker fra EU og IMF siden 2010, den siste på 86 milliarder euro kom på plass i sommer. Men pengene blir ikke utbetalt før landet innfrir kravene kreditorene stiller til reformer og innsparinger, og representanter fra långiverne er denne uka tilbake i Aten for å vurdere fremskrittene.

Greske myndigheter venter nå på en utbetaling av 2 milliarder euro fra den siste lånepakken.

Ellers i eurosonen er det Italia og Portugal som har størst statsgjeld sammenlignet med brutto nasjonalprodukt med prosenttall på 136 og 128,7. I henhold til EUs regler skal medlemslandene ikke ha over 60 prosent, noe bare elleve land innfrir. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- Teslas autopilot forsøkte å drepe meg

Fikk strafferabatt på grunn av dårlig økonomi

Asia i dag: Veksteventyret over for «Kinas Apple»

Se DNTV: Kortreist ekstremsuppe

Kortreist ekstremsuppe
Når fridykkerveteran og undervannsjeger Børje Møster lager sjømatsuppe, brukes ingredienser du neppe ville brukt selv.
04:04
Publisert: