Hellas vil bli nektet 2 milliarder euro i kriselån når eurosonens finansministre møtes i Brussel mandag. Først må grekerne gå med på at boliger kan selges på tvangsauksjon når eierne misligholder gjeld.

– Det kommer ikke til å bli noen avtale om utbetalingen på 2 milliarder euro mandag, sier en sentralt plassert EU-kilde til nyhetsbyrået AFP. Beløpet tilsvarer over 18 milliarder kroner.

Under forberedelsene til møtet har de 19 finansministrene ikke greid å bli enige om et kompromiss. En løsning kan komme under en telefonkonferanse senere i uken, ifølge den ikke navngitte kilden.

Likevel signaliserer Frankrike, som i eurogruppen er blant grekernes beste venner, at utbetalingen er innen rekkevidde.

– Hellas har gjort en betydelig innsats i tråd med kriselåneavtalen fra 13. juli, sier den franske finansministeren Michel Sapin.

Han uttrykker også forståelse for grekernes bekymring når det gjelder å fjerne loven som gjør at folk ikke kan kastes ut av hus og leiligheter som fungerer som primærbolig. Både Tyskland og Frankrike har ifølge Sapin lovbestemmelser som beskytter boligeiere mot å bli satt på gata når de ikke greier å betjene boliggjelden.

– Det er litt merkelig at vi alltid ber Hellas om mer enn hva som finnes i långiverlandene, sier Sapin.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- Vi er på vei inn i ukjent farvann i farlig høy hastighet

Mandag presenterer Sandberg forslag til asylinnstramming

Orker ikke nye, smertefulle omstillingsprosesser

Se DNTV: De har smakt på 400.000 kopper kaffe de siste 15 årene

De har smakt på 400.000 kopper kaffe de siste 15 årene
Kaffesmakerne Roger Wilhelmsen og Tore Flåten hos Joh. Johannson Kaffe blir aldri lei den sorte drikken.
02:29
Publisert: