– Riksdagens utvalg ga finansminister Alexander Stubb direktiv om ikke å godkjenne ytterligere støttelån, erfarer kringkasteren YLE om lørdagens hastemøte om Hellas i Brussel.

Der diskuterer finansministrene i eurosonen om de skal åpne formelle forhandlinger med Hellas om et tredje kriselån til en skakkjørt gresk økonomi.

Den finske nasjonalforsamlingen har gitt Stubb et så strengt mandat i samtalene at det i praksis betyr at finnene heller ønsker at Hellas går ut av valutaunionen, ifølge YLE. Finnene skal være villige til å gå til midlertidig utestenging av Hellas av eurosonen, noe som er et scenario også Tyskland har tegnet.

Stubb kunngjorde ikke mandatet sitt før møtet lørdag og ga heller ingen kommentarer til pressen.

Det er regjeringspartiet Sannfinländarna som er hardest. Ifølge nyhetsbyrået FNBs kilder har Sannfinländarnas leder Timo Soini truet med å ta partiet ut av koalisjonen om Hellas blir gitt en ny lånepakke.

Regjeringen skal ha vært nær å sprekke i diskusjonen om mandatet lørdag formiddag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Kristian Kjelling demonsterer effektiv trening for hele kroppen

Kristian Kjelling demonstrerer effektiv trening for hele kroppen
Bygg styrke, koordinasjon, balanse og stabilitet med slyngetrening.
05:16
Publisert: