– Jeg tar på meg ansvaret for eventuelle feil jeg har gjort. Jeg tar på meg ansvaret for en tekst jeg ikke tror på, men som jeg skrev under for å unngå katastrofe for landet og bankkollaps, sier Tsipras i et intervju med den greske TV-kanalen ERT.

Statsministeren kaller forhandlingene om avtalen natt til mandag «en veldig dårlig natt for Europa». Han sier han kjempet for å unngå kutt i lønn og pensjonsordninger, og bedyret at avtalen er bedre for Hellas enn tidligere forslag.

– Jeg skal ikke stikke av fra dette ansvaret, og jeg vil forsøke å gjennomføre disse reformene over en fireårsperiode, sier Tsipras.

Tirsdag kveld ble avtalen lagt fram for medlemmene i den greske nasjonalforsamlingen, som skal stemme over den onsdag. Under den tidsplanen som nå foreligger, vil Hellas' nasjonalforsamling først måtte godta forslaget, noe som så vil åpne for at de respektive nasjonalforsamlingene til de andre eurolandene kan vurdere om man skal godkjenne forslagene.

Statsminister Alexis Tsipras' møter misnøye i sitt eget parti Syriza for å ha gitt etter for krav om nye innstramminger. Meningsmålinger viser imidlertid at 58,8 prosent av respondentene har et positivt syn på Tsipras.

Følg Hellas-krisen på DN.no

Les også:

Tatt for innsidehandel - spiste bevisene i fire år Norsk oljeindustri ser mot Iran

Norsk oljeindustri ser mot Iran

Rundet fire milliarder

Se DNTV: Derfor må Hellas-gjelden slettes

Derfor må Hellas-gjelden slettes
Professor Hari Tsoukas forklarer hvorfor kreditorene har en jobb å gjøre.
03:07
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.