– Eurogruppen noterer seg at finansieringsbehovet i et mulig program blir anslått til mellom 82 og 86 milliarder euro, heter det i et utkast NTB har sett.

Beløpet tilsvarer rundt 750 milliarder norsker kroner.

Dette er betydelig mer enn det den greske regjeringen ber om i reformforslaget (se faktaboks) som ble overrakt til kreditorene torsdag.

I bytte mot reformene ba Hellas om 53,5 milliarder euro, tilsvarende 480 milliarder norske kroner, for å dekke landets låneutgifter de neste tre årene.

Det er finansministrene i de 19 eurolandene som har laget dokumentet, som topplederne i eurolandene søndag kveld diskuterte i Brussel.

De skal vurdere om Hellas får innfridd ønsket om forhandlinger om en ny lånepakke som kan holde økonomien flytende de neste tre årene.

Uten noen enighet åpner dokumentet for en midlertidig grexit, en såkalt timeout fra valutasamarbeidet, men dette er en del av teksten som står i klammer og derfor kan bli fjernet eller endret av stats- og regjeringssjefene.

Men først og fremst tar ministrene til orde for omfattende reformer og privatisering. De vil at de første reformvedtakene skal tas allerede onsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Effektiv trening for hele kroppen

Kristian Kjelling demonstrerer effektiv trening for hele kroppen
Bygg styrke, koordinasjon, balanse og stabilitet med slyngetrening.
05:16
Publisert: